top of page
Search
  • Writer's pictureERKOINDREKKRISTJAN

Jäätmad noorte MM- il Argentiinas.




2.- 8. oktoober toimusid Argentiinas vibuspordi noorte maailmameistrivõitslused. Sellel võistlusel osales 64 riigist pärit sportlased. Kokku osales võistlusel 528 laskjat, nende seas ka Türi Ühisgümnaasiumis õppivad Robin ja Lisell Jäätma.

Robin Jäätma võistles plokkvibu kadettide noormeeste klassis. Need olid R. Jäätma esimesed platsilaskmise maailmameistrivõistlused. R. Jäätma saavutas eelringis kõrge 8. koha , tulemusega 346 (6.) + 342 (20.) = 688 silma. Kokku oli plokkvibu kadettide noormeeste klassis 47 osalejat. Robin Jäätmal 1/24 duellist oli vaba ring. See oli automaatne edasipääs 1/16 duelli, kus Robin Jäätma alistas oma vastase B.Klasseni (CAN) 142:128 ja Robin Jäätma jätkab 16 parema seas. 1/8 ringis tuli robini vastaseks C.Berg (DEN) keda Robin Jäätma võitis 142:134, see tagas edasipääsu 8 parema hulka. 1/4 ringis sai Robin Jäätma vastu tugeva B. Alvarado Fernandeze (PUR), kes oli eelringi liider. Põnevas duellis 141:141. Ümberlaskmises tabas kahjuks vastese nool tsentrile lähemale ja R.Jäätma pidi tunnistama vastase paremust. Robin Jäätma saavutas MM-il 5. koha.

Lisell Jäätma võistles plokkvibu juunorite naiste klassis. L. Jäätma jaoks olid need kolmandad platsilaskmise maailmameistrivõistlused. Seekord aga esimesed juuniorite naiste klassis. Lisell Jäätma saavutas eelringis 16. koha, tulemusega 341 (6.) + 326 (26.) = 667 silma. Plokkvibu juunorite naiste klassis osales 46 võistlejat 20 erinevast riigist. Lisell Jäätmal oli 1/24 vaba ring. Kindlustatud oli edasipääs järmisesse ringi. 1/16 tuli Lisell Jäätma vastaseks S.Fadeeva (RUS), kes oli peale eelringe 17. kohal. Kahjuks pidi Lisell Jäätma tunnistama venelase paremust 131:133. Lisell Jäätma lõpetas 17. kohaga.

Lisell Jäätma kommentaar on, et ta ei jäänud võistlusega üldse rahule. Ootused olid tal kõrgemad ja tervis vedas alt. Võistlustingimused olid väga keerulised ja halvad. Lisell Jäätma ütles: “Kohale jõudes läksime kohe poodi, et endale kummikud osta, sest laskmisplats oli üleujutatud.Hommikuti oli päris külm lasta, lõunaks oli temperatuur 20 kraadi kuid külm kevadine tuul muutis ilma ikkagi tagasi külmaks paraku. Päev enne ametlikku treeningut oli suur äikese torm ning kõik tehnika ja katusealused olid katki läinud. Sellel päeval ei lastud kedagi laskma. Terve ülejäänud nädal oli peaaegu iga päev umbes 15m/s tuul, mis muutis laskmise väga raskeks, samas eks kõigil konkurentidel olid sellised tingimused. Kahjuks jäin ise võistluste lõpuks raskelt haigeks. Tegelikult juhtubki kõik ju põhjusega ja spordis ei saagi alati hästi minna.”

Maarika Jäätma, kes on Robin Jäätma ja Lisell Jäätma ema ja ka treener jäi oma laste tulemustega rahule.Küsisin temalt, et kas oleks saanud midagi paremini teha? Ta vastas, et alati saab teha midagi paremini. “Argentiinas oli ilm väga halb, laskmist segasid tugev tuul, vihm ja külm ilm.Võistluste korraldus oli kahjuks kesine, ei olnud avamist ega lõpetamist, mis tegelikult on tiitlivõistlustele väga olulised. Võistlusel läksid katki halva ilma tõttu telgid ja enamus märkimiseks vajalikke vahendeid lihtsalt uppusid vette, kuna sadas palju vihma.”

Türi Ühisgümnaasium toetab spordiga tegelevaid noori, et nad saaksid võistelda ka

väljaspool Eestit. Kooli juhtkond ja õpetajad toetavad sportlasi igati, et nad saaksid

täita oma unistusi ja võita medaleid erinevatelt võistlustelt üle maailma.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Intervjuu õpetaja Averonika Beekmanniga.

K: Millist spordiala meeldib teile kõige rohkem vaadata? A: Mulle meeldib vaadata jalgpalli, kui on MM ja teine kord on päris lahe vaadata suustamist, kui on põnevad seisud ja ralli seise kui Tänak s

bottom of page