top of page
Search
  • Writer's pictureERKOINDREKKRISTJAN

Arvamuslugu: EPL 2016/2017




Paljud jalgpalli fanaatikud on viimasel ajal hakanud rääkima sellest, et raha hakkab Inglise kõrgliigas positsioone liiga tabelis jagama. Kas see tegelikult ka on nii?

Kui nüüd võtta esimeseks meeskonnaks keda vaadata liiga võitja Chelsea, siis sealt on juba näha, et raha tõesti ei mängi suurt rolli. Kuna Chelsea tõi endale see hooaeg sisse 2 mängjat, mille kogusumma ulatub 65mil euroni, mis ei ole tänapäeva jalgpallis suur raha, näitab see seda et liiga võitu on ka võimalik saavutada sellega, kui sul on olemas meeskonnas hea treener, head mängijad ja ka meeskonna vaim on hea.

Teine klubi keda võiks tuua näiteks on Manchester United. Nemad kasutasid ära umbes 150 miljonit eurot, et tuua omale neli mängijat, kelle hulgas on ka tolleaegne suurim ülemineku summaga mängija Paul Pogba, kes siirdus Manchesteri lausa 89 mil euro eest. Manchester United lõpetas selles hooaja masendava 6. kohaga liigas. Olid kohe spekulatsioonid, et kas ManU on kasutanud oma raha õigesti ja kas klubi uus peatreener Jose Mourinho saab klubi treenimisega hakkama.

Järgmine meeskond võiks olla Tottenham Hotsbur, kes tõi enda ridadesse ainult ühe mängija ja tema ka ainult 11mil euro eest. Tottenham lõpetas hooaja suurepärase teise kohaga ja üle 21 aasta saavutati ka liigas edu linna rivaali Arsenali üle. Kui juba Arsenali peale jutt läks, siis jätkame nendega. Arsenal tõi endale enda ridadesse kolm mängijat umbes 35 miljoni euro eest, pluss üks mängija kelle ülemineku summat ei ole avalikustatud. Arsenal jäi liigas 5-ks ja nagu enne mainutud, jäädi alla ka linnarivaalidele Tottenhamile. Peale sellist masendavat hooaega hakkasid levima plakatid ja muud viisid sõnumi edastamiseks, et Arsenal peaks oma peatreeneri, kes neid on juhendanud 23 aastat vallandama.

Nende näidete põhjal saab minu arvates juba järeldada seda, et mängi suurt rolli see, kui palju on klubil raha, või kui palju eest toob klubi endale uusi mängjaid, vaid see kas klubi mängijate vahel on koostöö ja kas see koostöö on ka treeneriga piisavalt hea. Kui see kõik peaks klappima, siis ei suuda klubid kes kulutavad teistest mitu korda rohkem mõjutada klubi teed tabeli tippu.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Intervjuu õpetaja Averonika Beekmanniga.

K: Millist spordiala meeldib teile kõige rohkem vaadata? A: Mulle meeldib vaadata jalgpalli, kui on MM ja teine kord on päris lahe vaadata suustamist, kui on põnevad seisud ja ralli seise kui Tänak s

bottom of page