top of page
Search
  • Writer's pictureERKOINDREKKRISTJAN

Arvamuslugu: Autoralli MM 2017




2017 aasta autoralli maailmameistrivõistlused on selleks aastaks läbi. Sõideti 13 etappi, nii Euroopas kui ka mujal maailmas. Täna on tekkinud küsimus, et kas tehase meeskonnad domineerivad WRC sarjas või ei?

2017 aasta autoralli maailmameistriks tuli Sebastian Ogier, kes sõitis M- Spordi meeskonnas. Tegemist on era meeskonnaga, kes tuli 2017 aasta maailmameistriks meeskondade arvestuses. Selles meeskonnas sõitsid samuti eestlased Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes saavutasid üldarvestuses 3.koha. Teisele kohale tuli Hyundai meeskond, mis on samuti ametlik tehase meeskond. Sõitjate arvestuses tuli teisele kohale Thierry Neuville, kes sõidab Hyundai meeskonnas. Minu arvates see juba näitab, et vahet pole millises meeskonnas sa sõidad, kas era meeskonnas või tehase meeskonnas. Loomulikult on tehase meeskondadel parem võimalus arendad oma autot, seda just rahalises mõttes. Era meeskondadel on raha saamisega probleeme, sest selja taga pole ametlikku tehast, vaid kõik tuleb meeskonna poolt kinni maksta. See on üks väga suur eelis tehase meeskondadel. Autoralli MM-il ei ole ainult WRC klass vaid ka WRC 2 ja WRCJ. WRC 2 ja WRCJ klassis on era meeskondasi palju rohkem kui WRC sarjas. Seda näitab see, et kui võistlus toimub Argentiinas, Mehhikos või Austraalias, siis on võistlejad väga vähe, sest enamus meeskonnad peavad maksma selle reisi oma taskust kinni ja see on väga kulukas. WRC sarjas on jah üks era meeskond ja see on M- Sport. Nemad loomulikult leivad raha, et saata oma sõitjad erinevatele etappidele, et sealt punkte tuua ja olla edukas.

Autode testimine on väga oluline asi ralli juures. Auto tuleb vastavalt järgmisele rallile seadistada. Selleks tuleb viia auto sellisesse kohta, kus oleks sarnased teed

olud järgmise etapiga. Meeskond peab nii auto, kui ka sõitjad sinna viima, et nad tunneksid ennast mugavalt selles autos, millega nad sõidavad. See on jällegi väljaminek meeskondadele, et nende autod ja sõidjad oleksid tipus.

Kokkuvõtteks saab seda öelda, et minu arvates ei ole vahet kas sa sõidad era meeskonnas või tehase meeskonnas. Tehase meeskonnas on jah paremad võimalused, aga kui sa oled ise rooli taga tegija, siis pole vahet, kas sa oled era meeskonnas või tehase meeskonnas.


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Intervjuu õpetaja Averonika Beekmanniga.

K: Millist spordiala meeldib teile kõige rohkem vaadata? A: Mulle meeldib vaadata jalgpalli, kui on MM ja teine kord on päris lahe vaadata suustamist, kui on põnevad seisud ja ralli seise kui Tänak s

bottom of page